Studia I stopnia - Kierunek Browarnictwo i słodownictwo
Wydział Technologii Żywności
Rodzaj studiów:
studia stacjonarne I stopnia - inżynierskie - profil praktyczny - trwają 7 semestrów. Po ukończeniu studiów I stopnia absolwenci uzyskują tytuł inżyniera
Profil absolwenta:
absolwent kierunku browarnictwo i słodownictwo posiada wiedzę i umiejętności z zakresu technologii browarniczej i słodowniczej. Jest specjalistą z zakresu projektowania produktów, podstaw inżynierii i techniki, kontroli jakości oraz utrzymania higieny w zakładzie produkcyjnym. Jest przygotowany do pracy na stanowiskach inżynierskich w zakładach produkujących piwo (w skali rzemieślniczej, regionalnej, jak i przemysłowej) oraz słód i inne surowce browarnicze. Zna zasady funkcjonowania rynku i rozumie zasady marketingu produktów i usług związanych z planowaniem i zarządzaniem produkcją browarniczą oraz dotyczącą zagadnień formalno-prawnych w tym segmencie działalności gospodarczej. Absolwent ma wpojone nawyki ustawicznego kształcenia, zna język obcy oraz umie posługiwać się językiem specjalistycznym z zakresu kierunku studiów.
Żródło: https://oferta.urk.edu.pl/index/site/3389
Jak zostać Inżynierem Browarnictwa ?
- Posty: 252
- Studiuję: Geodezja
- Lokalizacja: Polska
Tomy666, piątek 09 cze 2017, 22:45
Uniwersytet Rolniczy Kraków