Wasze opinie o kontach

Awatar użytkownika
Student
Posty: 63
Studiuję: Zarządzanie

geso, 29 lis 2015, 0:53

Myślicie że jakie konto warto wybrać?

Wiedząc jak duża jest oferta banków na rynku wiele osób zadaje sobie pytania. Ja szukając konta osobistego zastanawiałem się czy trudno jest założyć je przez internet. Jednak natrafiłem na instrukcję opisującą krok po kroku jak w mbanku otworzyć ekonto z umowami dostarczonymi bezpłatnie przez kuriera. Okazuje się, że wystarczy wypełnić wniosek elektroniczny korzystając z odpowiedniego linku. Taki formularz znajdziesz na stronie mBanku ale polecam skorzystać z odnośnika afiliacyjnego wybranego blogera finansowego. To właśnie oni, niezależni specjaliści i praktycy ekonomiczni pozwalają nam przeczytać rzeczową recenzję każdego takiego produktu. Dlatego poznałem opinie o ekoncie od podszewki. Nie tylko hejterów na forach i w social mediach ale treściwy opis na blogu finansowym, zwierający opłaty i sposoby na ich uniknięcie. Doceniam czas jaki takie osoby poświęcają na stworzenie artykułu z recenzją. Oraz zakres wiedzy jaką muszą przyswoić aby materiał o danym banku i instrukcji zakładania danego konta był jak najbardziej użyteczny i pomocny.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2018, 20:37 przez geso, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Student
Posty: 31
Studiuję: Marketingowiec

mikef, 29 lis 2015, 12:13

to ciekawe
Ostatnio zmieniony 02 lis 2017, 22:08 przez mikef, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Student
Posty: 3
Studiuję: ekonomia

marcins, 01 gru 2015, 16:35

Z tego co się dowiedziałem ten rachunek osobisty (smart konto) jak i karta debetowa są prowadzone bez opłat. Nie ma też ukrytych kosztów.
Czy to prawda?
Czy ror w smarcie jest rzeczywiście darmowy bez haczyków?
Czekam na Wasze opinie o smart koncie.

Bank Smart darmowy jest ale ma szereg innych wad: brak wpłątomatów, brak payu, słąbo działaljący kontakt, poczytaj sobie opinie na forach:
http://www.forum-bankowe.pl/tematy3/sma ... vt9221.htm
http://www.pap.edu.pl/konta-dla-student ... t3351.html
http://www.forum-kredyty.pl/threads/kon ... inie.1666/
http://bankowe-konta.info/konto/smart/

Także nie jest tak różowo jak to reklamują, zawsze gdzieś musi być haczyk

Awatar użytkownika
Student
Posty: 13
Studiuję: Ekonomię

Adames, 21 cze 2016, 15:47

Nie ma haczyków, poza tym w PayU itp. możesz płacić kartą - bankomatowa działa jak kredytowa, tylko trzeba nią zrobić oprócz aktywacji chociaż jedną transakcję z użyciem Pinu, np. wypłacić coś z bankomatu. Potem można nią już płacić w Internecie.

Mam tam konto od roku, zawsze jak gdzieś się wypowiadałem, to pisałem pozytywne opinie o Banku Smart http://antyhaczyk.blogspot.com/2014/07/ ... pinie.html
Bank Smart jest w pełni darmowy bez warunków, ma prosty przejrzysty system, ale nie ma tych wpłatomatów i oddziałów, przy czym mi to nie przeszkadza.

Jedno co mi się nie podoba, to to że mają czasem poważne problemy z systemem informatycznym.

Awatar użytkownika
Student
Posty: 63
Studiuję: Zarządzanie

geso, 08 lip 2017, 18:15

To dobry bank mogę polecić. ;()

Awatar użytkownika
Student
Posty: 6
Studiuję: geodezja

drogin, 10 kwie 2018, 23:54

Ja cały czas korzystam z Inteligo, ale od pewnego czasu zastanawiam się nad ofertą konkrecji. Mają więcej produktów za darmo, w tym wypłaty z obcych bankomatów.


Wróć do „Szukam i pytam o wszystko”