Jakie skuteczne środki na łuszczyce skóry głowy

Awatar użytkownika
Student
Studiuję: Medycyna

Akwar, czwartek 29 maja 2025, 14:29

I co Wam najlepiej pomaga?
Mam problem z łuszczycą, w ostatnim czasie sporo się nasila ;/

Awatar użytkownika
Student
Studiuję: Architektura

berne, piątek 30 maja 2025, 13:40

Od jakiegoś pół roku zmiany łuszczycowe smaruje Emulsją Psorisel. I jestem bardzo zadowolona z efektów. Łuska schodzi, jest nawilżona, nie swędzi, a do tego miejsca czerwone znikają.
Obrazek

Awatar użytkownika
Student
Studiuję: prawo

Alpinist, piątek 30 maja 2025, 14:14

Spróbuj płyn od Psorisela, ewentualnie emulsje o jakiej tutaj wspomina osoba powyżej, warto jest zamówić sobie w aptece w zestawie: https://www.apteka-melissa.pl/produkt/v ... 76726.html . Miałam bardzo podobny stan, nic już nie pomagało... Miałam opory myśląc że jest przereklamowany, ale mówię sobie "spróbujemy, najwyżej...". I u mnie to był strzał w 10! Codziennie smarowana cała głowa, do tego szampon psorisel nawilżający na zmianę z paraderm plus z dziegciem i octopiroxem. Dla mnie to zestaw idealny. Teraz zostałam tylko przy szamponach, głowa zupełnie czysta!

Awatar użytkownika
Student
Studiuję: awf

darasm, piątek 30 maja 2025, 14:45

Mam podobna sytuacje 😉 ochodziłam się do dermatologów i każdy zapisywał sterydy na własna odpowiedzialność przestałam je brać bo szkoda mi organizmu. Po pytaniach czy można jakoś udowodnić, ze to łuszczyca usłyszałam ze nie bo nie ma badań ze skory głowy 🙃 dlaczego nie wiem do tej pory…
Próbowałam cuda na kiju od dziegciu (było gorzej) po jakieś płukanki i szampony, jestem w fazie testów szamponu z Psorisel i czuje delikatna poprawę.
Polecili mi tez iść do trychologa (to taki jakby lekarz od włosów ?) ale u mnie w mieście takiej osoby nie ma, może warto spróbować 😃