Przymierzam się ostatnio do otwarcia konta osobistego. W mediach widziałem dość dużo reklam dotyczących Nest Banku i jego oferty produktowej. Zwłaszcza dotyczącej produktów takich jak lokata terminowa oraz konto osobiste. Podobno zerowe opłaty nie są mrzonką i mają pokrycie w tabeli prowizji dostępnej na ich stronie. Brak ukrytych haczyków to był by bardzo duży plus. Instytucja ta powstała z połączenia Banku SMART orz BIZ Banku.
Ma być pierwszym w pełni rodzinnym bankiem w Polsce, który oferuje wysoki standard obsługi. Również blogerzy twierdzą, że aktualnie nest bank jest najtańszą opcją na rynku jeżeli chodzi o ofertę rachunku osobistego prowadzonego w złotówkach.
Oferta NEST Banku bezkonkurencyjna?
- Studiuję: Zarządzanie
- Studiuję: Ekonomia środowiskowa
damias, wtorek 24 sty 2017, 20:47
Mam ten rachunek prywatny i mogę trochę o nim napisać, jeżeli Cię to interesuje na poważnie.
geso, wtorek 24 sty 2017, 20:48
Czy w Polsce można wypłać z bankomatów w EUR lub USD? Jeśli tak, to w jakich bankomatach i w których miastach/punktach?
damias, wtorek 24 sty 2017, 20:50
Z tego, co wiem o koncie w Nest Banku to Euronet umożliwia w niektórych bankomatach wypłaty gotówki, w euro na terenie Polski. Jednak związane z tym prowizje są dość duże. Taniej będzie przewalutować środki w kantorze internetowym albo wypłacić je za darmo w PLN i przewalutować w kantorze stacjonarnym, jeżeli potrzebujesz euro w Polsce.
geso, wtorek 24 sty 2017, 20:50
Jak można sprawdzić czy mam w swoim koncie otwartą lokatę oszczędnościową? Podczas składanie wniosku nie zaznaczyłem, że chcę ją mieć. W potwierdzeniu otwarcia konta jest napisane że to Rachunek oszczędnościowo-rozliczeniowy i są podane dane takie jak oprocentowanie i kapitalizacja.
damias, wtorek 24 sty 2017, 20:53
Możesz zalogować się na rachunek i w zakładce „Moje finanse” będzie widoczne pole Lokaty. Cyfra zero obok będzie oznaczać brak otwartych lokat np. Lokaty (0)
geso, wtorek 24 sty 2017, 20:53
Dlaczego nie można założyć rachunku na małżeństwo? (Przynajmniej z poziomu formularza internetowego)
damias, wtorek 24 sty 2017, 20:55
Wiele banków nie daje takiej możliwości, np. ING Bank Śląski dla konta Direct. Można ominąć ten problem ustanawiając pełnomocnika do konta, który może otrzymać drugą kartę do rachunku.
geso, wtorek 24 sty 2017, 20:55
Mam też pytanie, przy próbie otwarcia konta, w formularzu wymagana jest nazwa ulicy, co powinienem wpisać jeśli mieszkam w małej miejscowości i nie mogę podać takiej nazwy?
damias, wtorek 24 sty 2017, 20:56
Proszę w takiej sytuacji podać jako ulicę nazwę miejscowości, zaś jako miejscowość nazwę gminy.