Info:http://www.eurostudent.pl~grzegorz kaczmarski
kaczmarski
Jest błędnym wyborem ze strony wszystkich tegorocznych abiturientów (wszelakich szkół średnich) skierowanie swojego zainteresowania w kierunku UR Kraków; w stronę tej uczelni jako wizytówki szkolnictwa wyższego na przyzwoitym poziomie. Uczelnie niereformowalna, źle zarządzana. Studenci są odnośnikiem podmiotowości, finalizacji niespełnionych ambicji i aspiracji ciała dydaktycznego. Kadra naukowo-dydaktyczna reprezentuje starą szkołę stalinowsko–postpeerelowską (nie można nazwać doświadczeń zaczerpniętych i związanych z tą uczelnią za coś miłego i godnego polecenia). Osoby uczące jak i sami studenci są zakompleksieni, z niskim poczuciem samooceny i własnych wartości. Pamiętam z własnego doświadczenia; jak „zostałem wykopanym przez profesora z gabinetu jego koleżanki; gdyż miała ona inne zajecie a ja niepotrzebnie zjawiłem się w godzinach jej konsultacji”; bądźcobądź przeznaczonych dla studentów. Nie można uznać – za coś przyjemnego i godnego polecenie tej uczelni jako animatorki kultury. Sami studenci są ciałem reakcyjno-zahamowanym; zbieranina ludzi którym nie wyszło w swoich planach. Uczenia stanowi odskocznię; etap przejściowy dla większości z nich. Jeszcze raz to powiem nie polecam tej uczelni, przy tak szerokiej gamie oferty dydaktycznej skierowanej dla przyszłych studentów. Wybór innej uczelni jest wskazanym i jak najbardziej na miejscu.
Napisz co ty myślisz o UR w Krakowie ?
Liczy się twoje zdanie !