Malowanie domu agregatem

Awatar użytkownika
Student
Studiuję: Medycyna

Akwar, czwartek 03 paź 2024, 07:32

Mam do pomalowania około 800-850 m² ścian i sufitów. Pytałem w kilku miejscach i ceny wahają się między 5-7 tys., w zależności od zakresu prac, co chyba jest standardem. Ale jak zwykle szukam sposobu, żeby trochę zaoszczędzić i nie utknąć z malowaniem wałkiem, bo to pewnie potrwałoby 3-4 tygodnie.

Czy ktoś z Was może polecić jakiś w miarę dobry agregat hydrodynamiczny w rozsądnej cenie? Znalazłem coś takiego jak Dedra 7421 za ok. 1300 zł, ale nie wiem, czy to się sprawdza. Może ktoś ma taki sprzęt albo widział, jak się nim maluje? A może ktoś ma inne/lepsze/tańsze propozycje?

Będę malować lateksem, a w kilku miejscach ceramiką, plus oczywiście farba gruntująca wcześniej. Z góry dzięki za odpowiedzi!

Awatar użytkownika
Student
Studiuję: Architektura

berne, czwartek 03 paź 2024, 11:24

Masz dużo zabezpieczania okien, podłóg itp.?
Te 800 m² to już na gotowo, czyli dwie warstwy plus grunt?
Ja bym wziął się za to wałkiem – sporo grosza zaoszczędzisz, a myślę, że w 2 tygodnie spokojnie byś się wyrobił :)
Przy takim agregacie, jak wspomniałeś, czasowo nie wyjdzie dużo szybciej, zwłaszcza jeśli malujesz różnymi kolorami, bo wtedy częściej będziesz musiał myć sprzęt.
Inna sprawa, jeśli kupisz coś naprawdę porządnego, jak tutaj https://www.norwit.pl/shop/category/agr ... rskie-1034

Na miejscu mają agregaty profesjonalne.